De belangrijkste punten:
  1. Vooraf verpakte Multipacks: Verkopers zijn meestal verantwoordelijk voor het zelf maken van hun eigen multipacks en deze als een enkele SKU (Stock Keeping Unit) naar de distributiecentra van Amazon te sturen. Deze moeten op een manier worden verzegeld die voorkomt dat ze tijdens het ontvangst- en opslagproces worden gescheiden.
  2. FBA Richtlijnen: Voordat je een multipack verzendt, moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan het FBA-beleid van Amazon. Dit omvat vaak correcte etikettering en verpakking (zie onder)
  3. Productvermelding: Je moet er ook voor zorgen dat je multipack correct wordt vermeld op Amazon. Dit betreft het aanmaken van een nieuwe productvermelding of variatie die het multipack nauwkeurig vertegenwoordigt, inclusief het aantal items en eventuele onderscheidende kenmerken.
  4. Gemengde Voorraad: Als je de optie voor gemengde voorraad gebruikt (ook bekend als stickerless, commingled inventory), worden je items samengevoegd met dezelfde items van andere verkopers. Zelfs met gemengde voorraad moeten multipacks meestal vooraf worden verpakt.
  5. Speciale Diensten: Amazon heeft enkele speciale diensten, zoals de FBA Prep Service, maar deze omvatten doorgaans niet het maken van multipacks uit losse items.
Dus hebben alle bundels toch hun eigen EAN nodig. Een multipack heeft ook een andere EAN. Het wordt dus gezien als een volledig ander product. Hieronder staan de nummer-vereisten

 

Individuele Producten en Multi-Packs bij Amazon FBA
Als je gebruikmaakt van Amazon’s Fulfilment By Amazon (FBA) programma, zijn er specifieke richtlijnen voor het gebruik van EAN-codes voor individuele producten en multi-packs of bundels.
Individuele Producten
Voor elk uniek individueel product dat je verkoopt, moet een unieke EAN-code worden gebruikt. Dit is de code die je gebruikt om het product in de Amazon-catalogus te identificeren en moet overeenkomen met de code op de productverpakking zelf.
Multi-Packs
Als je een verpakking hebt die meerdere exemplaren van hetzelfde product bevat, moet deze een aparte, unieke EAN-code hebben. Dit helpt Amazon om het onderscheid te maken tussen een enkel item en een multi-pack van dat item.
Bundels van Verschillende Producten
Als je een bundel van verschillende producten verkoopt als één verkoopitem, dan zou deze bundel zijn eigen unieke EAN-code moeten hebben. In dit geval vertegenwoordigt de EAN-code de specifieke combinatie van producten in de bundel, en niet de individuele producten.
Amazon ASIN
Zodra je een product aan de Amazon-catalogus toevoegt, zal Amazon een unieke ASIN toewijzen, die gebruikt wordt om het product in hun eigen systeem te identificeren. Dat gebeurt dus ook bij een bundel of een combinatie van verschillende producten.
Voorraadbeheer en Labeling
Zorg ervoor dat je voorraadsysteem in staat is om de verschillende EAN-codes te volgen voor individuele producten, multi-packs en bundels. Ook is het belangrijk dat de fysieke verpakking van elk van deze verschillende typen producten duidelijk is gelabeld met de juiste EAN-code.
Communicatie met Amazon
Voor de meest nauwkeurige en up-to-date informatie kijken we naar Amazon Seller Central. Elk land en elke productcategorie kan eigen specifieke vereisten hebben.
Het is nodig deze richtlijnen te volgen voor een soepelere ervaring met Amazon FBA en minimaliseer je de kans op problemen met je inventaris en bestellingen.