Hier vind je een paar onderwerpen met betrekking tot het beheren van Amazon advertentiecampagnes met behulp van het AI algoritme van m19.

Het algoritme creëert vier campagnes per strategie en maximaal vier campagnes per tactiek. Deze campagnes zijn gerelateerd aan verschillende types van strategieën en tactieken, zoals ‘Auto’, ‘Phrase’, ‘Exact’, ‘Product’, en ‘Remarketing’. Afhankelijk van de prestaties kunnen zoekwoorden en ASINs van de ene campagne naar de andere worden verplaatst. Belangrijk is om de namen van door het algoritme gecreëerde campagnes niet te wijzigen, aangezien het algoritme de campagne dan niet meer als eigen herkent.

Elke strategie wordt vertaald naar ten minste vier campagnes, en elke tactiek wordt vertaald naar maximaal drie campagnes. Voor Sponsored Brand-strategieën wordt elk creatief vertaald naar maximaal drie campagnes. Bij Sponsored Display-strategieën wordt elke strategie vertaald naar maximaal twee campagnes. Als een campagne ontbreekt, betekent dit dat er geen zoektermen zijn geconverteerd op de ASINs van de strategie. Deze campagnes zullen automatisch worden aangemaakt zodra ten minste één zoekterm converteert.

Bovendien zorgt het algoritme voor een balans tussen exploratie en optimalisatie voor je budgetbeperking of ACOS (Advertising Cost of Sales) doel. Het helpt bij het beheren van advertentiecampagnes met een eenvoudig maandelijks budget en streeft ernaar om het ingestelde budget te spenderen terwijl het de ACOS minimaliseert. Het algoritme is ook nuttig bij een lage hoeveelheid historische gegevens, waar het een oplossing biedt voor het verzamelen van gegevens terwijl het de uitgaven controleert.. Als een exact zoekwoord in onze standaardoptimalisatiecampagne de laatste twee maanden niet converteert, wordt het zoekwoord gepauzeerd in de optimalisatiecampagne en teruggevoerd naar de exploratiecampagnes.

Wanneer je de ACOS-doelstelling van een strategie wijzigt, past het algoritme de biedingen dienovereenkomstig aan. Het is echter belangrijk om grote schommelingen in de ACOS-doelstelling te vermijden en een paar dagen te wachten telkens wanneer je de ACOS-doelstelling wilt wijzigen