Dit artikel laat de essentiële labelvereisten voor Amazon FBA zien, voor een soepele voorraadverwerking en verkoop. Leer over de zes belangrijke soorten labels en hoe ze correct aan te brengen.

De essentiële labelvereisten volgen voor Amazon FBA om een soepele voorraadverwerking en verkoop te garanderen zijn essentieel. Er zijn zes belangrijke labels:

– het FNSKU-label voor Amazon FBA,
– het label voor het land van herkomst,
– het waarschuwingslabel voor verstikkingsgevaar op plastic zakken,
– het merknaamlabel,
– het verzendetiket op dozen
– en de verzendlabels voor verzendplannen.

Het is belangrijk om te zorgen voor het juist aanbrengen en plaatsen van deze labels voor efficiënt voorraadbeheer en naleving van de regelgeving van Amazon.

Hoogtepunten

FNSKU-label – Het FNSKU-label, ook bekend als de Amazon streepjescode, is essentieel voor elk eenheid die wordt verkocht op Amazon FBA. Het wordt verkregen van de inventarispagina en moet worden aangebracht op individuele eenheden of sets van producten.
Land van herkomst label – Dit label, dat aangeeft waar de goederen zijn vervaardigd, moet op het product worden weergegeven. Het wordt vaak gecombineerd met andere labels voor efficiënte verpakking.
Waarschuwinglabel voor verstikkingsgevaar – Bij gebruik van polyzakken met een opening van 12 centimeter of groter is een waarschuwingsetiket voor verstikkingsgevaar noodzakelijk.
Merknaamlabel – Hoewel niet verplicht voor alle verkopers, is het hebben van de merknaam op het product belangrijk voor merkregistratie en GTIN-vrijstelling.
Verzendmarkeringsetiket – De verzendmarkering op dozen omvat een korte productbeschrijving, gewicht, afmetingen en het land van herkomst. Dit voorkomt problemen met de douane en helpt magazijnen bij het organiseren van zendingen.
Verzendlabels – Deze worden gegenereerd uit de verzendplannen van Amazon en zorgen voor een nauwkeurige toewijzing van eenheden aan verkopers tijdens de uitvoering. Overlappende labels met doosopeningen dienen te worden vermeden.

Opmerking

Het is belangrijk om aanvullende vereiste labels te onderzoeken die specifiek zijn voor je productcategorie en samen te werken met je leverancier voor optimale etikettering.