Het bijhouden van conversiepercentages en ROI (return on investment) van Amazon Advertising omvat traditioneel verschillende stappen:

 1. Conversietracking instellen: Voordat je jouw conversiepercentages en ROI kunt bijhouden, moet je conversietracking instellen in jouw Amazon Advertising-account. Hiermee kun je bijhouden wanneer een klant een gewenste actie voltooit, zoals het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief.
 2. Bereken je conversiepercentage: Zodra conversietracking is ingesteld, kun je jouw conversiepercentage berekenen door het aantal conversies te delen door het aantal klikken. Als er bijvoorbeeld 1000 keer op jouw advertentie is geklikt en 20 van die kliks hebben geleid tot een verkoop, is jouw conversiepercentage 2%.
 3. Bereken jouw ROI: Om jouw ROI te berekenen, moet je de kosten van reclame aftrekken van de inkomsten gegenereerd door jouw campagne en vervolgens dat getal delen door de kosten van reclame. Bijvoorbeeld, als jouw campagne 1000 dollar aan inkomsten genereerde en 500 dollar kostte om te adverteren, zou jouw ROI 100% zijn (1000 dollar – 500 dollar / 500 dollar).
 4. Controleer de belangrijkste statistieken: Om ervoor te zorgen dat jouw conversiepercentages en ROI op koers blijven, is het essentieel om belangrijke statistieken zoals click-through rate (CTR), cost-per-click (CPC), conversiepercentage en rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) te bewaken. Dit geeft je inzicht in hoe jouw campagne presteert en waar je aanpassingen moet doen.
 5. Pas jouw campagnes aan: Als je merkt dat jouw conversiepercentages of ROI niet aan jouw doelstellingen voldoen, moet je wellicht jouw campagnes aanpassen. Dit kan betekenen dat je jouw targeting wijzigt, jouw biedingen aanpast of jouw advertentiecreaties optimaliseert.
 6. Monitoren en herhalen: Blijf ten slotte jouw campagneprestaties controleren en pas ze waar nodig aan. Dit kan inhouden dat je jouw targeting aanpast, jouw biedingen aanpast of jouw advertentiecreaties optimaliseert.

Kortom, het volgen van conversiepercentages en ROI van Amazon Advertising vereist traditioneel een diepgaand begrip van de belangrijkste statistieken en het vermogen om gegevensgestuurde aanpassingen te maken. Door jouw campagnes te controleren en weloverwogen aanpassingen te doen, kun je jouw reclame-inspanningen optimaliseren voor een maximale impact en jouw reclamedoelstellingen bereiken.

 

Met m19

Met M19 AI PPC Manager kun jij de conversiepercentages en ROI van Amazon Advertising op een efficiëntere en effectievere manier bijhouden. Hier zijn de stappen die je moet volgen bij het gebruik van M19 AI PPC Manager om conversiepercentages en ROI bij te houden:

 1. Sluit je Amazon Advertising-account aan: Om M19 AI PPC Manager te gaan gebruiken, moet je jouw Amazon Advertising-account verbinden met de tool. Hierdoor krijg je toegang tot jouw campagnes en prestatiegegevens.
  2. Bekijk het dashboard: Zodra jouw account is aangesloten, kom je op het dashboard terecht, waar je een overzicht van jouw campagnes en belangrijkste statistieken kunt zien. M19 AI PPC Manager gebruikt kunstmatige intelligentie om jouw gegevens te analyseren en gebieden voor verbetering te identificeren.
  3. Volg de belangrijkste statistieken: M19 AI PPC Manager kan jou helpen bij het bijhouden van belangrijke statistieken zoals click-through rate (CTR), cost-per-click (CPC), conversiepercentage en return on ad spend (ROAS). Je kunt deze statistieken gemakkelijk controleren op het dashboard, dat real-time updates geeft op basis van jouw campagneprestaties.
  4. Analyseer de prestaties: M19 AI PPC Manager kan kunstmatige intelligentie gebruiken om jouw prestatiegegevens te analyseren en inzicht te geven in hoe jouw campagnes presteren. De tool kan bijvoorbeeld slecht presterende zoekwoorden of advertentiecreatives identificeren en aanbevelingen doen om jouw conversiepercentages en ROI te verbeteren.
  5. Pas jouw campagnes aan: Op basis van de inzichten van M19 AI PPC Manager kun je jouw campagnes aanpassen om jouw conversiepercentages en ROI te verbeteren. De tool kan aanbevelingen doen om jouw biedingsstrategie te optimaliseren of jouw targeting aan te passen om jouw doelgroep beter te bereiken.
  6. Monitor en herhaal: Blijf ten slotte de prestaties van jouw campagne controleren met behulp van M19 AI PPC Manager en pas deze waar nodig aan op basis van gegevens. Door jouw campagnes voortdurend te herhalen en te optimaliseren, kun je jouw conversiepercentages en ROI na verloop van tijd verbeteren.

Concluderend kan het gebruik van M19 AI PPC Manager jou helpen de conversiepercentages en ROI van Amazon Advertising efficiënter en effectiever te volgen. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie om jouw gegevens te analyseren en aanbevelingen te doen, kun je jouw campagnes optimaliseren voor een maximale impact en jouw advertentiedoelen bereiken.