Om succes te hebben op Amazon is het essentieel om de Premium A+ Content tools effectief te gebruiken.

Amazon’s A+ Content – een krachtige tool waarmee verkopers boeiende merkverhalen kunnen delen in productbeschrijvingen, om zo potentiële kopers te boeien.

In dit artikel gaan we dieper in op alles wat met A+ Content te maken heeft, van de voordelen en geschiktheid tot de beste manieren om je conversie te verhogen.

– Wat is Amazon A+ Content?
– Voordelen van Amazon A+ Content
– Premium vs. standaard Amazon A+ content
– Wie komt in aanmerking voor Amazon A+ content?
– Hoe optimaliseer je je Amazon A+ content?

Wat is Amazon Premium A+ content?
Herinner je je de Enhanced Brand Content (EBC) uit 2016 en de A+ Content uit 2019 nog? Nu heeft Amazon een nog geavanceerdere versie geïntroduceerd: Premium A+ Content, ook wel A++ Content genoemd. Simpel gezegd is het een soort “upgrade” voor Amazon productdetailpagina’s.

Terwijl de gewone A+ Content al indrukwekkend was door meer afbeeldingen en tekst toe te voegen aan onze productdetailpagina’s, gaat Premium A+ nog een stapje verder door extra interactieve modules aan te bieden, zoals interactieve hotspots, carrouselmodules en video’s op volledig scherm.

Amazon Premium A+ Content

Voordelen van Amazon Premium A+ content

Verbeterde visuele aantrekkingskracht
Met functies zoals hover hotspots, carrouselmodules en vragen- en antwoordensecties kan Premium A+ Content klanten meestal een interactievere en boeiendere winkelervaring bieden.

Gedetailleerd productoverzicht
Met meerdere videomodules kunnen verkopers hun producten in actie laten zien en op een dynamische manier de kenmerken en voordelen van producten onder de aandacht brengen.

Verbeter jouw conversiepercentages
De verbeterde inhoud kan leiden tot een betere betrokkenheid bij potentiële kopers, wat kan resulteren in een hogere conversie en meer verkoop.

Verbeter je SEO
Hoewel de tekst in A+ Content niet wordt geïndexeerd door de zoekmachine van Amazon, wordt het wel geïndexeerd door Google, wat kan leiden tot verbeterd organisch verkeer van zoekmachines.

Verbeterde merkverhalen
Premium A+ Content biedt merken de middelen om hun verhaal op een meeslepende en boeiende manier te vertellen, wat leidt tot een betere merkherkenning en -loyaliteit.

Premium vs. Basis Amazon A+ content
Amazon A+ Content is een standaard functie die beschikbaar is voor alle Amazon verkopers en is gratis als onderdeel van de voordelen van Amazon Brand Registry. Premium A+ Content is echter een meer geavanceerde tool die verder gaat dan de basis A+ Content. Het stelt merken op Amazon in staat om de belangrijkste kenmerken en voordelen van hun product op een meer visuele en aantrekkelijke manier te benadrukken.

Het premium A+ content ontwerp is op maat gemaakt voor merken die uitblinken op Amazon. Het biedt tot 16 verschillende modules, waardoor merken meer ruimte hebben om hun verhaal te vertellen. Functies zoals schermvullende video’s, afbeeldingen met hotspots en interactieve vergelijkingstabellen maken productvermeldingen nog aantrekkelijker. Aanvankelijk was deze functie exclusief voor grote merken en hing er een stevig prijskaartje aan. Maar nu heeft Amazon de beschikbaarheid uitgebreid en biedt het gratis aan tijdens promotieperiodes. Dit alles is bedoeld om merken te helpen zich te onderscheiden in een concurrerende markt, de interactie met klanten te verbeteren en conversie te verhogen.


Premium vs. Basic Amazon A+ Content

Kom je in aanmerking voor het maken van Amazon Premium A+ content?
De Premium A+ Content biedt een indrukwekkende collectietabel en het is fantastisch om te zien dat het de integratie van twee video’s in de galerij mogelijk maakt. Maar hoe krijg je toegang tot deze functie?
De vereisten om toegang te krijgen tot Premium A+ Content zijn als volgt:

Brand Story
Verkopers moeten een Brand Story publiceren op al hun ASIN’s.

A+ Content indienden
Ten minste 15 ingediende projecten met A+ inhoud moeten in de afgelopen 12 maanden zijn goedgekeurd. Als je dit nog niet hebt gedaan, is het aan te raden om A+-inhoud voor al je ASIN’s in te dienen en te wachten op goedkeuring. Het goedkeuringsproces kan tot twee weken duren. Als je minder dan 15 ASIN’s hebt, is het de vraag of je je A+ inhoud kunt indienen, het goedgekeurd kunt krijgen, wijzigingen kunt aanbrengen en het dan opnieuw ter goedkeuring kunt indienen. Dit is nog niet persoonlijk getest, dus feedback van mensen die het wel hebben geprobeerd zou waardevol zijn.


Brand Story Module
Het is essentieel dat je merk geregistreerd staat op Amazon. Zorg er ook voor dat je de module Brand Story hebt ingediend en goedgekeurd. Sommige verkopers werken hier momenteel aan voor hun klanten. Voor elke ASIN waar je geen A+ content hebt, is het aan te raden om deze in te dienen. Zelfs als je geen professioneel gemaakte A+ inhoud hebt, kun je overwegen om een tijdelijke versie in te dienen. Dat kunnen een paar blokken zijn of grote beeldblokken. Hetzelfde geldt voor de Brand Story. Dien een tijdelijke versie in, zorg dat deze wordt goedgekeurd en overweeg dan om een professionele maker of ontwerper in te huren om zowel de Brand Story als de A+ content te verbeteren.


Hoe optimaliseer je je Amazon Premium A+ content?
Producten verkopen op Amazon vereist aandacht voor elk detail. Als het gaat om productvermeldingen, is Premium A+ Inhoud ongetwijfeld het meest in het oog springende onderdeel. Hier zijn wat tips om het meeste uit deze functie te halen.

Juiste afbeeldingen en infographics
Afbeeldingen en infographics van hoge kwaliteit kunnen je product aantrekkelijker maken. Het combineren van tekst en afbeeldingen, inclusief productinformatie, specificaties of functies, kan bezoekers effectief in kopers veranderen. Het is een geweldige kans om een levendig beeld te geven, zodat klanten zich het product in het echt kunnen voorstellen. Als je niet goed bent in grafisch ontwerp, kun je overwegen een professional in te huren om je aanbieding zo goed mogelijk te maken.

Unieke en relevante productinformatie bieden
Zoveel mogelijk informatie geven kan het aantal retourzendingen en negatieve feedback verminderen. Het benadrukken van je unique selling point (USP) kan ervoor zorgen dat je product opvalt tussen concurrenten.

Door ervoor te zorgen dat je content alle mogelijke vragen van klanten beantwoordt, vergroot je hun vertrouwen in de aankoop. Maar het is ook essentieel om je content helder en duidelijk te houden. Vermijd ingewikkelde taal en onbekende afkortingen, en zorg ervoor dat de informatie beknopt maar rijk is.

User Generated Content
Een optie voor een blok waarin je al je UGC kunt laten zien. Dit is een uitstekend voorbeeld van een UGC/reviewmodule. Het toont citaten van tevreden klanten en presenteert ze in een polaroidfoto-stijl, waarbij verschillende personen het product gebruiken. Als je content hebt van platforms zoals Instagram of beeldmateriaal van mensen die je product gebruiken, verwerk dit dan in je aanbieding. Dit geldt zowel voor gewone A+ als premium A+ content.

Een andere aanbeveling is om video’s van klanten te gebruiken. Als je er veel hebt, overweeg dan om ze te bewerken tot een compilatie om de beste getuigenissen, clips en momenten van je klanten te benadrukken. Geef prioriteit aan het tonen van je beste videocontent en afbeeldingen en benadruk je beste verkoopargumenten. Zie dit als de toekomst van Amazon – het is vergelijkbaar met een hele webpagina. Deze indeling biedt zelfs meer visuele ruimte dan standaard A+ inhoud. De galerijafbeeldingen zijn een bonus. De sleutel is om krachtige woorden te gebruiken zonder de tekst te overweldigen. De presentatie moet schoon en visueel aantrekkelijk zijn.


Volg jouw “Brand Guidelines”
Creëer een specifieke “toon” of ontwerp voor je producten en merk. Als je er nog geen hebt, denk dan na over hoe je wilt dat je merk wordt gezien. Je kunt ook de aanbiedingen van concurrenten bekijken om te zien hoe zij hun verhaal presenteren. Dit merk vertelt goed wie ze zijn.