Als je Amazon-campagne geen budget uitgeeft, kan dit aan verschillende factoren liggen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen en mogelijke oplossingen:

 1. Lage biedingen
  Als je biedingen te laag zijn, kunnen je advertenties moeite hebben om te concurreren met andere adverteerders. Overweeg je biedingen te verhogen om de zichtbaarheid van je advertenties te vergroten.
 2. Te beperkende targeting
  Als je gebruik maakt van handmatige targeting en je zoekwoorden of product targeting te specifiek zijn, kan dit het bereik van je campagne beperken. Overweeg bredere zoekwoorden of vergroot het aantal producten dat je target.
 3. Negatieve zoekwoorden
  Als je te veel of te brede negatieve zoekwoorden hebt toegevoegd, kan dit de zichtbaarheid van je advertenties verminderen. Controleer je lijst met negatieve zoekwoorden en pas deze indien nodig aan.
 4. Advertentiegoedkeuring
  Controleer of je advertenties zijn goedgekeurd. Soms worden advertenties door Amazon afgewezen vanwege beleidskwesties.
 5. Beperkte beschikbaarheid van producten
  Als de producten die je promoot niet op voorraad zijn of niet beschikbaar zijn voor verkoop, zullen je advertenties niet worden weergegeven.
 6. Dagbudget
  Als je dagbudget te laag is ingesteld, kan dit de weergave van je advertenties beperken. Overweeg je dagbudget te verhogen.
 7. Campagneplanning
  Zorg ervoor dat je campagne is ingesteld om nu te draaien en dat de einddatum (als je die hebt ingesteld) nog niet is bereikt.
 8. Advertentieplaatsing
  Als je hebt gekozen voor specifieke plaatsingsvoorkeuren (bijvoorbeeld alleen topposities), kan dit de weergave van je advertenties beperken.
 9. Relevantie
  Amazon toont advertenties op basis van relevantie. Zorg ervoor dat je advertenties en zoekwoorden relevant zijn voor de producten die je verkoopt.
 10. Accountproblemen
  Zorg ervoor dat er geen problemen zijn met je Amazon Seller Central-account, zoals betalingsproblemen of andere beleidskwesties.
 11. Concurrentie
  In sommige zeer competitieve niches kunnen er veel adverteerders zijn die strijden om dezelfde zoekwoorden. Dit kan ertoe leiden dat je advertenties minder vaak worden weergegeven, vooral als je biedingen niet concurrerend zijn.
 12. Seizoensinvloeden
  Afhankelijk van het product of de dienst die je promoot, kan er een seizoensinvloed zijn op de vraag en dus op de advertentieweergave.

Als je al deze factoren hebt gecontroleerd en nog steeds problemen ondervindt, neem dan om contact op met ons.