Om listings op andere landen op Amazon te plaatsen, moet je gebruik maken van het Amazon International Selling programma, zoals Amazon Global Selling. Hier zijn enkele stappen om listings op andere landen te plaatsen:

1. Accountinstellingen bijwerken: Zorg ervoor dat je verkopersaccount is ingesteld voor internationale verkoop. Dit omvat het toevoegen van de vereiste informatie, zoals bedrijfsgegevens, betalingsmethoden en belastinginformatie.

2. Marktplaats selecteren: Kies de specifieke marktplaats(en) waar je je producten wilt verkopen. Amazon heeft aparte marktplaatsen voor verschillende landen, zoals Amazon.de voor Duitsland, Amazon.co.uk voor het Verenigd Koninkrijk, enzovoort.

3. Productlijsten maken: Maak nieuwe listings voor elk land waarop je wilt verkopen. Dit omvat het invullen van productdetails, prijzen, afbeeldingen en eventuele andere vereiste informatie op de specifieke marktplaats.

4. Vertaling van de listings: Het is vaak raadzaam om de listings te vertalen naar de taal van het specifieke land waarop je verkoopt. Dit helpt de lokale klanten de productinformatie beter te begrijpen en vergroot je bereik. Het is belangrijk om de juiste taal te gebruiken en rekening te houden met culturele nuances en lokale zoekwoorden.

5. Optimalisatie voor lokale zoekopdrachten: Pas je listings aan voor lokale zoekopdrachten in het specifieke land. Gebruik relevante trefwoorden en beschrijf je producten op een manier die aansluit bij de voorkeuren van de lokale klanten.

6. Logistiek regelen: Denk na over de logistiek en verzending naar het betreffende land. Amazon biedt mogelijkheden voor fulfillment-services zoals FBA (Fulfillment by Amazon) om je te helpen bij het afhandelen van de verzending en de klantenservice.

7. Klantenservice in de lokale taal: Zorg ervoor dat je in staat bent om klantenservice te bieden in de taal van het land waarop je verkoopt. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het oplossen van eventuele problemen die klanten kunnen ervaren.

Het vertalen van je listings naar de lokale taal is over het algemeen een goede praktijk, omdat het de communicatie met lokale klanten vergemakkelijkt en de kans vergroot dat je producten beter worden begrepen en gekocht. Het gebruik van een professionele vertaler kan helpen bij het waarborgen van nauwkeurige vertalingen en het vermijden van taalbarrières.

Het is echter belangrijk op te merken dat Amazon mogelijk ook hulpmiddelen biedt voor automatische vertalingen of lokale marktplaatsen waar je in een andere taal kunt verkopen. Zorg ervoor dat je de specifieke vereisten en mogelijkheden van elk land en de bijbehorende marktplaats begrijpt voordat je listings vertaalt of maakt.

Houd er rekening mee dat Amazon’s processen en vereisten kunnen veranderen. Het is altijd raadzaam om de meest recente informatie en richtlijnen van Amazon zelf te raadplegen bij het plaatsen van listings op andere landen.