Naarmate we meer accounts optimaliseren met m19 en dat eigenlijk standaard zeer positief werkt zijn we ons gaan realiseren dat er een aantal fouten zijn die vaak worden gemaakt door gebruikers van m19. Maar ze zijn eenvoudig te vermijden!

#1: Per ongeluk een ASIN in een campagne die niet door m19 wordt beheerd in een campagne in m19 zetten.

Deze fout komt niet voor als je al je Amazon gesponsorde advertentiecampagnes in m19 beheert (wat heel verstandig is), maar wel als sommige van je campagnes handmatig/door een agency worden beheerd. Zoals je hieronder kunt zien, stuurt m19 een waarschuwing met de tekst “De ASIN in de strategie is geregistreerd in een andere campagne” waarschuwing van m19.

Dit is een situatie die zo snel mogelijk moet worden gecorrigeerd, omdat het m19 verhindert om de advertenties te optimaliseren voor de relevante ASIN, laat je het zoals het is dan zal de AI verkeerder feedback krijgen en niet kunnen werken. Aanpassen dus.

#2: Er is lange tijd een grote discrepantie geweest tussen de doel-ACOS en de werkelijke ACOS.

Een van de beste eigenschappen van m19 is dat “m19 volledig automatisch Amazon gesponsorde advertenties kan optimaliseren als er aan het begin slechts twee instellingen worden gemaakt. Er zijn echter zeer veel gevallen waarin een grote discrepantie tussen doel ACOS en werkelijke ACOS niet is aangevinkt bij het selecteren van de doel ACOS optimalisatiemodus.

1) Streef ACOS << Feitelijke ACOS
Als de werkelijke ACOS voor de afgelopen maand 30% is, maar de doel-ACOS vanaf het begin is ingesteld op 10%, is het verschil te groot, zal de budgettering van advertentiekosten niet goed werken omdat de CPC bids verlaagd worden en zal machine learning niet goed kunnen functioneren.

2) Streef-ACOS >> Feitelijke ACOS
Nadat enige tijd is verstreken terwijl m19 optimalisatie is ingeschakeld, zal de werkelijke ACOS dalen tot onder de doel-ACOS. Als de doel-ACOS op dat moment niet opnieuw wordt ingesteld, kan deze onvoldoende blijven om verder te optimaliseren.

*Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor de “Maandelijkse budgetoptimalisatiemodus”, die zelfs met minder gegevens handig kan worden gebruikt. Dit is een vorm van het instellen van een maandelijks budget en dan m19 ook voor het bovenstaande te laten zorgen, zodat het nog gemakkelijker te beheren is.

#3: Je maakt een aantal strategieën met een klein aantal verkopen.

Het aantal conversies dat nodig is voor m19’s machine learning is “2 conversies per dag, gedurende een week” voor elke strategie. Vanwege de leersnelheid is “10 conversies per dag gedurende een week” echter beter om de effectiviteit van m19’s automatisch leren te maximaliseren, dus we raden dit aantal aan.Het is daarom beter niet te veel strategieën te maken, beter is om te starten met meer conversies per strategie.