Project Description

Hoe heeft Blédina haar verkoop op Amazon verhoogd?

iProspect’ strategische expertise X m19’s kunstmatige intelligentie voor Blédina

(Co-editie iProspect/m19)

RESULTATEN

Organische verkoop: +80%
Kliks: +214%
Gesponsorde verkoop: x2,9
ACOS: -33%

Uitdaging

Amazon wordt een belangrijke distributeur in de categorie “BabyFood”. De regelmatige thuislevering van babyproducten is een enorme opluchting voor jonge ouders. Geconfronteerd met een steeds sterkere concurrentie op Amazon, moet Blédina bekendheid ontwikkelen en haar rentabiliteit behouden.

Strategie

Om met een systematische aanpak naar volume, prestaties en winstgevendheid te streven, hebben Blédina en iProspect de m19-technologie in hun plan geïntegreerd. m19 is een AI-technologie waarmee teams de verkoop op Amazon Sponsored Ads kunnen controleren en verhogen. Deze AI wordt ingezet via 4 gelijktijdige acties: trefwoorden genereren, conversiepercentages voorspellen, concurrentie-evaluatie en ROI-controle.

Methodologie

Blédina en iProspect hebben verschillende commerciële strategieën op Amazon gedefinieerd: verovering, aanval, merkbescherming… Aan elke strategie werden een groep producten en een rendementsdoelstelling gekoppeld. De AI-algoritmen van m19 bereikten de doelstellingen van Blédina in minder dan 10 dagen.

“De implementatie van de kunstmatige intelligentie van m19 in het hart van onze samenwerking met iProspect heeft ons in staat gesteld offensiever te zijn: onze doelstellingen bereiken, de groei verhogen, onze advertentiekosten beheersen. Het doel is nu om op deze elementen te vertrouwen om de groei van Blédina op Amazon te versnellen.” – XAVIER HANGARD, manager E-commerce bij DANONE

“Vandaag kan ik dankzij de m19-technologie profiteren van de kracht van een zoekalgoritme dat de verkoopvolumes verhoogt en de zichtbaarheid van gesponsorde producten op gerelateerde en relevante zoekopdrachten verbetert. We kunnen proberen hetzsemantische veld van elk merkproduct te verzadigen om onze doelstellingen te bereiken met inachtneming van een vooraf vastgesteld rentabiliteitsniveau. Bovendien is het opbouwen van strategieën per product terwijl we het algoritme laten werken een echte tijdsbesparing via een zeer gebruiksvriendelijke interface.” -PAULINE GERMAIN, Retail Media Manager bij iProspect.