Dit is een solide strategie, met ruimte voor specifieke ACOS doelen. Een paar ideeën hoe je dit effectief doet staan hieronder; dit is de szndaar manier die wij hanteren bij beheer, meestal wordt dit gedaan met behulp van m19 software.

1. Visibility campagnes
– Deze campagnes zijn gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van je product en het vergroten van de bekendheid. Ze kunnen bredere zoekwoorden, producttargeting of zelfs automatische targetingcampagnes omvatten.
– Bij zichtbaarheidcampagnes ben je misschien bereid om een hogere ACOS te accepteren omdat het primaire doel blootstelling is in plaats van onmiddellijke verkoop. Het is echter essentieel om een redelijk ACOS-doel vast te stellen op basis van de marges van je product en je totale advertentiebudget.

2. Acquisitie campagnes
– Deze campagnes zijn ontworpen om high-intent shoppers te vangen die klaar zijn om een aankoop te doen. Meestal gaat het hierbij om nauwkeurigere keyword targeting, exact overeenkomende trefwoorden en campagnes met gemerkte trefwoorden.
– In acquisitiecampagnes moet je ACOS-doel agressiever zijn, omdat het primaire doel is om de verkoop efficiënt te laten verlopen. Hier streef je naar een lagere ACOS, meestal boven de winstgevendheidsdrempel.

Onthoud dat de specifieke ACOS-doelen zullen variëren afhankelijk van je productcategorie, marges en bedrijfsdoelen en lifecycle. Het is essentieel om een balans te vinden tussen zichtbaarheids- en acquisitiecampagnes om een gezonde algemene reclamestrategie te garanderen. Regelmatige analyse en aanpassingen op basis van prestatiegegevens zijn belangrijk bij Amazon adverteren.

Hier volgen enkele aanvullende werkzaamheden die wij standaard doen, deels met m19 software.

Regelmatige optimalisatie
Controleer en optimaliseer je campagnes voortdurend. Pas keyword bids aan, voeg negatieve zoekwoorden toe en verfijn advertentieteksten op basis van prestatiegegevens.

Zoekwoordonderzoek
Investeer tijd in grondig zoekwoordonderzoek om de meest relevante en hoog converterende zoekwoorden te identificeren voor zowel zichtbaarheids- als acquisitiecampagnes.

Negatieve zoekwoorden
Implementeer negatieve zoekwoorden om irrelevant verkeer te filteren en verspilling van advertentie-uitgaven te voorkomen.

Budgettoewijzing
Wijs je budget toe op basis van de prestaties en prioriteit van elke campagne. Goed presterende campagnes kunnen een groter deel van het budget ontvangen.

Seizoensgebonden aanpassingen
Wees erop voorbereid om je campagnestrategieën aan te passen aan seizoensgebonden trends en winkelpieken.

Split Testing
Experimenteer met verschillende advertentieformaten en -strategieën om te zien wat het beste werkt voor je producten en doelgroep.

Houd de winstgevendheid bij
Uiteindelijk is het doel om een positief rendement op investering (ROI) te behalen. Houd je winstgevendheid goed in de gaten en pas je campagnes hierop aan.