In de competitieve wereld van Amazon kan het moeilijk zijn om je te onderscheiden van de rest. Maar door targeting op concurrenten te gebruiken, kun je hun bestaande klanten aanspreken en nieuwe kopers aantrekken voor jouw eigen producten.

Wat is targeting op concurrenten?

Targeting op concurrenten is een marketingstrategie waarbij je zoekwoorden richt op de merk- of productnamen van je concurrenten. Dit betekent dat wanneer iemand zoekt naar een product van een concurrent, jouw advertentie kan verschijnen in de zoekresultaten.

Waarom targeting op concurrenten een effectieve strategie is:

Vergroot de zichtbaarheid
Dit stelt je in staat om toegang te krijgen tot het bestaande klantenbestand van je concurrenten. Wanneer iemand op zoek is naar een product van een concurrent, hebben ze al interesse in iets vergelijkbaars. Door in de zoekresultaten te verschijnen, vergroot je de kans dat ze jouw advertentie zien en in plaats daarvan jouw product kopen.

Versterkt de merkassociatie
Het richten op concurrenten kan je helpen om geloofwaardigheid en vertrouwen op te bouwen. Wanneer potentiële klanten jouw advertentie zien naast die van gevestigde concurrenten, kunnen ze jouw product beschouwen als een levensvatbaar alternatief of een upgrade. Dit kan leiden tot een grotere kans op conversie.

Concurrentievoordeel
Met targeting op concurrenten kun je rechtstreeks concurreren met je rivalen op hetzelfde terrein. Door de unieke functies, voordelen of concurrerende prijzen van jouw producten te presenteren, kun je potentiële klanten overtuigen om jouw aanbod te kiezen boven dat van je concurrenten.

Hoe je targeting op concurrenten kunt uitvoeren
Om concurrentietargeting te implementeren, moet je je belangrijkste concurrenten identificeren en relevante zoekwoorden selecteren. Hiervoor kun je verschillende tools gebruiken, zoals de Google Keyword Planner of Amazon’s Keyword Research Tool maar ook de m19 tool set geeft veel informatie.

Nadat je je zoekwoorden hebt geïdentificeerd, kun je een advertentiecampagne maken die zich richt op deze zoekwoorden. Jouw advertentietekst moet de unieke waardepropositie van jouw product in vergelijking met je concurrenten benadrukken. Zorg er ook voor dat je de prestaties van je campagne nauwlettend in de gaten houdt en indien nodig aanpassingen maakt.

Hier zijn een paar tips voor effectieve targeting van concurrenten:

– Kies de juiste zoekwoorden: Bij het selecteren van zoekwoorden is het belangrijk om die te kiezen die relevant zijn voor jouw product en waar potentiële klanten waarschijnlijk naar zoeken. Verschillende hulpmiddelen kunnen je helpen bij het identificeren van relevante zoekwoorden.
– Maak aantrekkelijke advertentieteksten: Jouw advertentietekst moet helder, beknopt en overtuigend zijn. Het moet de unieke waarde van jouw product benadrukken en uitleggen waarom potentiële klanten jouw product moeten kiezen boven dat van je concurrenten.
– Blijf monitoren en verfijnen: Analyseer je campagnes aan de hand van statistieken zoals klikfrequentie, conversieratio en return on ad spend. Pas ze indien nodig aan voor optimale prestaties.