Om keyword onderzoek en selectie te doen voor Amazon Advertising kun jij deze stappen volgen:

  • Begin met het brainstormen van een lijst met relevante trefwoorden die verband houden met jouw product. Denk na over de woorden of zinnen die het winkelend publiek zou kunnen gebruiken om te zoeken naar producten zoals de jouwe op Amazon.
  • Gebruik de zoekbalk van Amazon om trefwoordideeĆ«n op te doen. Typ jouw product of een gerelateerd trefwoord in, en Amazon zal andere relevante trefwoorden voorstellen.
  • Gebruik Amazon’s Keyword Research tool om meer trefwoord ideeĆ«n te krijgen. Met deze tool kun jij zoeken naar trefwoorden gebaseerd op zoekvolume, relevantie en concurrentie.
  • Beperk jouw trefwoordenlijst door trefwoorden te selecteren met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie. Jij kunt tools zoals Google Keyword Planner of SEMrush gebruiken om het zoekvolume en de concurrentieniveaus voor jouw zoekwoorden in te schatten.
  • Organiseer jouw zoekwoorden in advertentiegroepen op basis van hun relevantie voor jouw producten. Advertentiegroepen moeten gericht zijn op specifieke thema’s of productcategorieĆ«n en moeten een mix bevatten van brede, zin en exact match zoekwoorden.
  • Gebruik negatieve zoekwoorden om irrelevante zoektermen uit te sluiten van het activeren van jouw advertenties. Negatieve zoekwoorden zijn zoektermen die jij niet wilt targeten en kunnen jou helpen jouw advertentietargets te verbeteren en verspilde advertentie-uitgaven te verminderen.
  • Controleer regelmatig jouw zoekwoord prestaties en pas indien nodig jouw zoekwoord selectie en biedingsstrategie aan. Gebruik Amazon’s rapportage tools om jouw advertentie prestaties te volgen en jouw campagnes te optimaliseren om meer verkopen te genereren.

Door deze stappen te volgen, kun jij effectief zoekwoorden onderzoeken en selecteren voor jouw Amazon Advertising campagnes, en meer kopers bereiken met jouw producten.